Vegan, vegan, vegan!

Ja, ook lekker op de BBQ. Heerlijk zelfs! Je mist het vlees echt niet. 

Ik sowieso niet en mijn super vleesetende gasten hadden het ook niet gemist, al was het maar voor even. 
De Ms. Sweet bean burger is echt switi! Een heuse smaaksensatie. Ik moest wel even zoeken en experimenteren naar de juiste smaakcombinatie en verhoudingen, maar deze burger is zeker de moeite waard om te proberen. De hoofdingrediënten zijn zoete aardappel, peulen en bonen. Het is geen standaard vegan burger, waar ook nog eens zo een dikke laag paneermeel omheen zit. De Ms. Sweet bean burger is stevig op eigen kracht, maar met vrouwelijke souplesse . Bij de eerste hap puilt zij ook lekker uit je broodje, hahahah. 

Als garnering zijn er tal van mogelijkheden, maar voor die Caribische smaak raad ik aan avocado, gebakken rijpe banaan en de C&G citroen-mayonaise. Wil je jouw burger nog wat rijker gevuld hebben; doe er dan rode bieten kiemen en prei kiemen op, lekker en zeer vitaminerijk, en een scheutje ketchup.

Tips: 
-Bereid de burger op de barbecue met anti-baklaag mat: 3 minuten aan beide zijden bruin bakken. Done!
-Of bereid de burger in een koekenpan: 2-3 minuten aan beide zijden bruin bakken. 



door site-mNEnAg 02 nov., 2023
Een kapsalon van een ander kaliber!
06 apr., 2023
Chef Brian laat zich inspireren door de Argentijnse en Braziliaanse BBQ stijl.
door site-mNEnAg 30 sep., 2022
Its a wrap! BBQ seizoen 2022 zit erop
door site-mNEnAg 13 jun., 2022
Vanaf 1 juli. Iedere vrijdag Chef Brian in de keuken van Mavis cocktailbar.
door site-mNEnAg 31 mei, 2022
Kitchen take-over door C&G bij Mavis!
door site-mNEnAg 09 mei, 2022
Wij hebben zin in de zomer!! Zin in 2022, Corona-vrij en lekker veel barbecueën met familie en vrienden.
door site-mNEnAg 29 okt., 2021
De winter is in aantocht maar dat wil niet zeggen dat wij in de winterstand gaan Wij zijn vol enthousiasme bezig met het testen en voorbereiden van nieuwe pre-made BBQ producten. Er komt een nieuw, nog iets specialere categorie; wij noemen het de “C&G Specials”. Uiteraard weer Caribisch en een smaak sensatie waar je U tegen zegt! Er komen nieuwe vleessoorten, waaronder picanha en lamskroontjes, maar ook een nieuwe gamba variatie. Gedurende de winter zult u een aantal nieuwe producten voorbij zien komen en zou u zelfs een poging kunnen wagen om ze te bereiden. Chef Brian doet alles uit de doeken. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten. So so lobi! 🔥
door site-mNEnAg 12 aug., 2021
We krijgen de vraag wel vaak: Pre-made? Hoe bedoel je? Ik bedoel: We hebben al het werk, dat vooraf gaat aan een barbecue, al voor je gedaan. En als je vroeger je BBQ vlees bij de Appie haalde, heb je nu een beter alternatief. Al onze vlees, gamba’s en vegan producten zijn gereed om direct op de barbecue te doen. Je hoeft echt niks toe te voegen. Het enige wat je wel moet doen, is het pakje open knippen. Alle marinades waar het vlees en de gamba’s mee zijn gemarineerd, zijn gemaakt door Chef Brian. Denk aan de Curry marinade, voor de Boneless curry chicken. Of de Black mamba marinade voor de Black mamba gambas. En laat mij toch ook even de China boy marinade in de spotlight zetten voor de Kalfsribs, die is echt bijzonder lekker. Alle ingrediënten zijn vers, lactosevrij en vaak glutenvrij. Alle vlees en gamba’s worden minimaal 24 uur ingetrokken in de marinades en vacuüm verpakt. Je hoeft echt alleen het pakje open te maken en het vlees op BBQ te gooien. Dus pak gewoon die shine! www.chickenandgambas.nl/shop
door site-mNEnAg 21 jul., 2021
Bavette is vlees dat op je tong smelt. Caribische mensen zullen hier niet zo snel voor kiezen...wij zijn niet zo van rood vlees, maar dit heerlijke stukje vlees is rood toch wel het allerlekkerst. Chef Brian heeft 2 Caribische bavette varianten bedacht die je toch echt een keer moet proberen: 1. Green herbs bavette (meest besteld). De green herbs marinade is een marinade gemaakt van heel veel groene kruiden, knoflook, lime en heeft een heel licht pitje. 2. Jerk bavette. Jerk ken je misschien wel van de Jerk chicken. De Jerk marinade is een marinade van kruiden, specerijen, knoflook, azijn en een portie madam jeannette. Bavette vlees is mals en heel mooi van structuur. Bavette is zelfs zo mals dat het rauw gegeten wordt. Persoonlijk niet mijn ding, maar doe hem sowieso niet te lang op de barbecue! Een paar minuten grillen. Done! Belangrijk is dat je het vlees tegendraads snijdt om de malsheid te behouden. Check de bavette producten in onze webshop: https://www.chickenandgambas.nl/Shop/Ribs-wings-&-more-c50158151 So so lobi, Chef Brian
Meer posts
Share by: