Vegan, vegan, vegan!

Ja, ook lekker op de BBQ. Heerlijk zelfs! Je mist het vlees echt niet. 

Ik sowieso niet en mijn super vleesetende gasten hadden het ook niet gemist, al was het maar voor even. 
De Ms. Sweet bean burger is echt switi! Een heuse smaaksensatie. Ik moest wel even zoeken en experimenteren naar de juiste smaakcombinatie en verhoudingen, maar deze burger is zeker de moeite waard om te proberen. De hoofdingrediënten zijn zoete aardappel, peulen en bonen. Het is geen standaard vegan burger, waar ook nog eens zo een dikke laag paneermeel omheen zit. De Ms. Sweet bean burger is stevig op eigen kracht, maar met vrouwelijke souplesse . Bij de eerste hap puilt zij ook lekker uit je broodje, hahahah. 

Als garnering zijn er tal van mogelijkheden, maar voor die Caribische smaak raad ik aan avocado, gebakken rijpe banaan en de C&G citroen-mayonaise. Wil je jouw burger nog wat rijker gevuld hebben; doe er dan rode bieten kiemen en prei kiemen op, lekker en zeer vitaminerijk, en een scheutje ketchup.

Tips: 
-Bereid de burger op de barbecue met anti-baklaag mat: 3 minuten aan beide zijden bruin bakken. Done!
-Of bereid de burger in een koekenpan: 2-3 minuten aan beide zijden bruin bakken. 



door site-mNEnAg 13 mei 2024
MH4 Caribbean BBQ. 5 Juni. Chicken & Gambas’s eerste BBQ event!
15 april 2024
Koken en dansen, twee kunstvormen die op het eerste gezicht misschien niet veel gemeen lijken te hebben, maar voor mij vormen ze een perfecte harmonie.
door site-mNEnAg 2 november 2023
Een kapsalon van een ander kaliber!
6 april 2023
Chef Brian laat zich inspireren door de Argentijnse en Braziliaanse BBQ stijl.
door site-mNEnAg 30 september 2022
Its a wrap! BBQ seizoen 2022 zit erop
door site-mNEnAg 13 juni 2022
Vanaf 1 juli. Iedere vrijdag Chef Brian in de keuken van Mavis cocktailbar.
door site-mNEnAg 31 mei 2022
Caribbean BBQ food gemaakt door Chef Brian. De pre-made producten uit de webshop worden op 3 juni en 1 juli klaargemaakt door Chef Brian in Mavis cocktailbar in Rotterdam.
door site-mNEnAg 9 mei 2022
Wij hebben zin in de zomer!! Zin in 2022, Corona-vrij en lekker veel barbecueën met familie en vrienden.
door site-mNEnAg 29 oktober 2021
De winter is in aantocht maar dat wil niet zeggen dat wij in de winterstand gaan Wij zijn vol enthousiasme bezig met het testen en voorbereiden van nieuwe pre-made BBQ producten. Er komt een nieuw, nog iets specialere categorie; wij noemen het de “C&G Specials”. Uiteraard weer Caribisch en een smaak sensatie waar je U tegen zegt! Er komen nieuwe vleessoorten, waaronder picanha en lamskroontjes, maar ook een nieuwe gamba variatie. Gedurende de winter zult u een aantal nieuwe producten voorbij zien komen en zou u zelfs een poging kunnen wagen om ze te bereiden. Chef Brian doet alles uit de doeken. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten. So so lobi! 🔥
door site-mNEnAg 12 augustus 2021
We krijgen de vraag wel vaak: Pre-made? Hoe bedoel je? Ik bedoel: We hebben al het werk, dat vooraf gaat aan een barbecue, al voor je gedaan. En als je vroeger je BBQ vlees bij de Appie haalde, heb je nu een beter alternatief. Al onze vlees, gamba’s en vegan producten zijn gereed om direct op de barbecue te doen. Je hoeft echt niks toe te voegen. Het enige wat je wel moet doen, is het pakje open knippen. Alle marinades waar het vlees en de gamba’s mee zijn gemarineerd, zijn gemaakt door Chef Brian. Denk aan de Curry marinade, voor de Boneless curry chicken. Of de Black mamba marinade voor de Black mamba gambas. En laat mij toch ook even de China boy marinade in de spotlight zetten voor de Kalfsribs, die is echt bijzonder lekker. Alle ingrediënten zijn vers, lactosevrij en vaak glutenvrij. Alle vlees en gamba’s worden minimaal 24 uur ingetrokken in de marinades en vacuüm verpakt. Je hoeft echt alleen het pakje open te maken en het vlees op BBQ te gooien. Dus pak gewoon die shine! www.chickenandgambas.nl/shop
Meer posts