Een kapsalon van een ander kaliber!

De Kapsalon, iedereen kent het wel in Nederland, het zilverfolie bakje met daarin een combinatie van patat, vlees, sla, kaas en knoflooksaus. Maar bij het lezen van “de Caribische kapsalon” doken er hoogstwaarschijnlijk wel een paar vraagtekens op. Wat ook wel de bedoeling was. 

Ik was al een tijdje aan het brainstormen over een nieuw verassend item voor het BBQ-seizoen 2023. Nu vond ik het iets dichter bij huis (beter gezegd héél dichtbij), bij toeval…


De Caribische kapsalon van Chicken & Gambas is ontstaan tijdens een heel druk moment. We hadden een week met heel veel bestellingen én allen hadden het verzoek om kilo’s Tender Chicken sate. Dit kost tijd, veel tijd, want er komen dan heel veel stokjes aan te pas, wat betekent heel veel rijgen. Dus wij zochten naar een easy-way out, om tijd te winnen, maar dan moest het wel verassend en net zo lekker zijn of lekkerder. Mijn gedachtes gingen uit naar de 2 guilty pleasures van veel Nederlanders; 1. Patat en 2. Shoarma. Door de Tender chicken sate te mixen met die populaire snacks is de Chicken & Gambas Caribische kapsalon geboren! In de Caribische kapsalon vervangt de saté… de shoarma. Onze saté is ook halal overigens (zoals al onze producten). De mix van Caribische, Aziatische en Nederlandse ingrediënten/gerechten is gewoon superrr! Dus probeer de C&G Caribische kapsalon in BBQ-seizoen 2024. You will be suprised! 

door site-mNEnAg 13 mei 2024
MH4 Caribbean BBQ. 5 Juni. Chicken & Gambas’s eerste BBQ event!
15 april 2024
Koken en dansen, twee kunstvormen die op het eerste gezicht misschien niet veel gemeen lijken te hebben, maar voor mij vormen ze een perfecte harmonie.
6 april 2023
Chef Brian laat zich inspireren door de Argentijnse en Braziliaanse BBQ stijl.
door site-mNEnAg 30 september 2022
Its a wrap! BBQ seizoen 2022 zit erop
door site-mNEnAg 13 juni 2022
Vanaf 1 juli. Iedere vrijdag Chef Brian in de keuken van Mavis cocktailbar.
door site-mNEnAg 31 mei 2022
Caribbean BBQ food gemaakt door Chef Brian. De pre-made producten uit de webshop worden op 3 juni en 1 juli klaargemaakt door Chef Brian in Mavis cocktailbar in Rotterdam.
door site-mNEnAg 9 mei 2022
Wij hebben zin in de zomer!! Zin in 2022, Corona-vrij en lekker veel barbecueën met familie en vrienden.
door site-mNEnAg 29 oktober 2021
De winter is in aantocht maar dat wil niet zeggen dat wij in de winterstand gaan Wij zijn vol enthousiasme bezig met het testen en voorbereiden van nieuwe pre-made BBQ producten. Er komt een nieuw, nog iets specialere categorie; wij noemen het de “C&G Specials”. Uiteraard weer Caribisch en een smaak sensatie waar je U tegen zegt! Er komen nieuwe vleessoorten, waaronder picanha en lamskroontjes, maar ook een nieuwe gamba variatie. Gedurende de winter zult u een aantal nieuwe producten voorbij zien komen en zou u zelfs een poging kunnen wagen om ze te bereiden. Chef Brian doet alles uit de doeken. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten. So so lobi! 🔥
door site-mNEnAg 12 augustus 2021
We krijgen de vraag wel vaak: Pre-made? Hoe bedoel je? Ik bedoel: We hebben al het werk, dat vooraf gaat aan een barbecue, al voor je gedaan. En als je vroeger je BBQ vlees bij de Appie haalde, heb je nu een beter alternatief. Al onze vlees, gamba’s en vegan producten zijn gereed om direct op de barbecue te doen. Je hoeft echt niks toe te voegen. Het enige wat je wel moet doen, is het pakje open knippen. Alle marinades waar het vlees en de gamba’s mee zijn gemarineerd, zijn gemaakt door Chef Brian. Denk aan de Curry marinade, voor de Boneless curry chicken. Of de Black mamba marinade voor de Black mamba gambas. En laat mij toch ook even de China boy marinade in de spotlight zetten voor de Kalfsribs, die is echt bijzonder lekker. Alle ingrediënten zijn vers, lactosevrij en vaak glutenvrij. Alle vlees en gamba’s worden minimaal 24 uur ingetrokken in de marinades en vacuüm verpakt. Je hoeft echt alleen het pakje open te maken en het vlees op BBQ te gooien. Dus pak gewoon die shine! www.chickenandgambas.nl/shop
door site-mNEnAg 21 juli 2021
Bavette is vlees dat op je tong smelt. Caribische mensen zullen hier niet zo snel voor kiezen...wij zijn niet zo van rood vlees, maar dit heerlijke stukje vlees is rood toch wel het allerlekkerst. Chef Brian heeft 2 Caribische bavette varianten bedacht die je toch echt een keer moet proberen: 1. Green herbs bavette (meest besteld). De green herbs marinade is een marinade gemaakt van heel veel groene kruiden, knoflook, lime en heeft een heel licht pitje. 2. Jerk bavette. Jerk ken je misschien wel van de Jerk chicken. De Jerk marinade is een marinade van kruiden, specerijen, knoflook, azijn en een portie madam jeannette. Bavette vlees is mals en heel mooi van structuur. Bavette is zelfs zo mals dat het rauw gegeten wordt. Persoonlijk niet mijn ding, maar doe hem sowieso niet te lang op de barbecue! Een paar minuten grillen. Done! Belangrijk is dat je het vlees tegendraads snijdt om de malsheid te behouden. Check de bavette producten in onze webshop: https://www.chickenandgambas.nl/Shop/Ribs-wings-&-more-c50158151 So so lobi, Chef Brian
Meer posts