Hoe maak je de perfecte ribs?

Mijn favoriete ribs zijn kalfsribs. Kalfsvlees is lekker mals en halal te verkrijgen. Ideale combinatie om iedereen blij te maken. 
In de webshop is nu 1 van mijn specials te verkrijgen, China boy ribs. Binnenkort is er ook Faya boy ribs, voor de mensen die net wat meer pit willen. 

Dan nu de hamvraag: hoe maak je de perfecte BBQ ribs? De China boy ribs uit onze Shop zijn BBQ ready te verkrijgen, maar mocht je een keer zin hebben om het gehele proces zelf te doen, dan zijn de onderstaande eerste 4 stappen erg belangrijk om de perfecte BBQ ribs op de barbecue te hebben. 

Stap 1. Zorg er als eerste voor dat de vliezen van de ribs zijn verwijderd, zodat de marinade makkelijk kan intrekken. Geef de marinade de tijd om in te trekken. Ik hou minimaal 24 uur aan.

Stap 2. Maak een marinade naar je eigen smaak. De ingrediënten van de China boy marinade vindt je in de Shop. De hoisin saus is de belangrijkste basis ingrediënt.  

Stap 3. De volgende dag of 2 dagen erna doe je de ribs voorgaren in de oven. Eerst 30 minuten in de oven op 150 graden. Vervolgens 2 uurtjes op 100 graden. 

Stap 4. Na 2.5 uur haal je de ribs uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en wikkel ze dan vervolgens in aluminiumfolie om ze enkele minuten te laten rusten, zodat ze lekker mals en sappig zijn. 

Koop je de ribs in onze shop, dan hoef je alleen nog de onderste 2 stappen te doen.

Stap 5. 3 á 4 Minuten op de sizzling hot BBQ.

Stap 6. Gebruik de resterende marinade die nog in de zak is om de ribs in te smeren op de BBQ. Niet te veel flippen. 1 keer aan elke kant is perfect! 

Nog even wachten op de zon, maar die komt sowieso. Ik hoop dat het je smaakt!

Odi,

Chef Brian


door site-mNEnAg 13 mei, 2024
MH4 Caribbean BBQ. 5 Juni. Chicken & Gambas’s eerste BBQ event!
door site-mNEnAg 02 nov., 2023
Een kapsalon van een ander kaliber!
06 apr., 2023
Chef Brian laat zich inspireren door de Argentijnse en Braziliaanse BBQ stijl.
door site-mNEnAg 30 sep., 2022
Its a wrap! BBQ seizoen 2022 zit erop
door site-mNEnAg 13 jun., 2022
Vanaf 1 juli. Iedere vrijdag Chef Brian in de keuken van Mavis cocktailbar.
door site-mNEnAg 31 mei, 2022
Kitchen take-over door C&G bij Mavis!
door site-mNEnAg 09 mei, 2022
Wij hebben zin in de zomer!! Zin in 2022, Corona-vrij en lekker veel barbecueën met familie en vrienden.
door site-mNEnAg 29 okt., 2021
De winter is in aantocht maar dat wil niet zeggen dat wij in de winterstand gaan Wij zijn vol enthousiasme bezig met het testen en voorbereiden van nieuwe pre-made BBQ producten. Er komt een nieuw, nog iets specialere categorie; wij noemen het de “C&G Specials”. Uiteraard weer Caribisch en een smaak sensatie waar je U tegen zegt! Er komen nieuwe vleessoorten, waaronder picanha en lamskroontjes, maar ook een nieuwe gamba variatie. Gedurende de winter zult u een aantal nieuwe producten voorbij zien komen en zou u zelfs een poging kunnen wagen om ze te bereiden. Chef Brian doet alles uit de doeken. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten. So so lobi! 🔥
door site-mNEnAg 12 aug., 2021
We krijgen de vraag wel vaak: Pre-made? Hoe bedoel je? Ik bedoel: We hebben al het werk, dat vooraf gaat aan een barbecue, al voor je gedaan. En als je vroeger je BBQ vlees bij de Appie haalde, heb je nu een beter alternatief. Al onze vlees, gamba’s en vegan producten zijn gereed om direct op de barbecue te doen. Je hoeft echt niks toe te voegen. Het enige wat je wel moet doen, is het pakje open knippen. Alle marinades waar het vlees en de gamba’s mee zijn gemarineerd, zijn gemaakt door Chef Brian. Denk aan de Curry marinade, voor de Boneless curry chicken. Of de Black mamba marinade voor de Black mamba gambas. En laat mij toch ook even de China boy marinade in de spotlight zetten voor de Kalfsribs, die is echt bijzonder lekker. Alle ingrediënten zijn vers, lactosevrij en vaak glutenvrij. Alle vlees en gamba’s worden minimaal 24 uur ingetrokken in de marinades en vacuüm verpakt. Je hoeft echt alleen het pakje open te maken en het vlees op BBQ te gooien. Dus pak gewoon die shine! www.chickenandgambas.nl/shop
Meer posts
Share by: