Mijn favoriete ribs zijn kalfsribs. Kalfsvlees is lekker mals en halal te verkrijgen. Ideale combinatie om iedereen blij te maken.
In de webshop is nu 1 van mijn specials te verkrijgen, China boy ribs. Binnenkort is er ook Faya boy ribs, voor de mensen die net wat meer pit willen.
Dan nu de hamvraag: hoe maak je de perfecte BBQ ribs?
De China boy ribs uit onze Shop zijn BBQ ready te verkrijgen, maar mocht je een keer zin hebben om het gehele proces zelf te doen, dan zijn de onderstaande eerste 4 stappen erg belangrijk om de perfecte BBQ ribs op de barbecue te hebben.
Stap 1.
Zorg er als eerste voor dat de vliezen van de ribs zijn verwijderd, zodat de marinade makkelijk kan intrekken. Geef de marinade de tijd om in te trekken. Ik hou minimaal 24 uur aan.
Stap 2.
Maak een marinade naar je eigen smaak. De ingrediënten van de China boy marinade vindt je in de Shop. De hoisin saus is de belangrijkste basis ingrediënt.
Stap 3.
De volgende dag of 2 dagen erna doe je de ribs voorgaren in de oven. Eerst 30 minuten in de oven op 150 graden. Vervolgens 2 uurtjes op 100 graden.
Stap 4.
Na 2.5 uur haal je de ribs uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en wikkel ze dan vervolgens in aluminiumfolie om ze enkele minuten te laten rusten, zodat ze lekker mals en sappig zijn.
Koop je de ribs in onze shop, dan hoef je alleen nog de onderste 2 stappen te doen.
Stap 5.
3 á 4 Minuten op de sizzling hot BBQ.
Stap 6.
Gebruik de resterende marinade die nog in de zak is om de ribs in te smeren op de BBQ. Niet te veel flippen. 1 keer aan elke kant is perfect!
Nog even wachten op de zon, maar die komt sowieso. Ik hoop dat het je smaakt!
Odi,
Chef Brian